Wiadomości z Pyskowic

GIS ostrzega: bakterie Salmonella na powierzchni skorupek jaj konsumpcyjnych

  • Dodano: 2021-06-23 14:00, aktualizacja: 2021-06-24 08:53

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed salmonellą w żywności. Bakteria może spowodować zatrucie pokarmowe.

Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną, stwierdzono obecność pałeczek Salmonella Enteritidis na powierzchni skorupek jaj. Spożycie produktu bez właściwej obróbki termicznej lub możliwe przeniesienie bakterii z jaj na inne powierzchnie, może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

Szczegóły dotyczące produktu:

  • Produkt – Świeże jaja ze ściółki, klasa A, kategoria wagowa L-Duże, 10 szt.
  • Najlepiej spożyć przed: 24/06/2021
  • Kod na skorupkach jaj: 2PL30251355 K1A
  • Producent: INVEST MICHEL Sp. j., Kobierne 44A, 05-311 Dębe Wielkie nr zakładu pakowania jaj PL 14125903 WE

Konsumenci, którzy kupili produkt z kwestionowanej partii produkcyjnej, proszeni są o kontakt z zakładem pakowania pod nr tel. 606-990-211. Wszystkim klientom, którzy zwrócą produkt lub jego część wraz z opakowaniem (niezbędne do identyfikacji partii produktu), zostanie zwrócony produkt pełnowartościowy lub koszt nabycia produktu.  

Więcej informacji na ten temat znajdziecie TUTAJ


Źródło: Główny Inspektorat Sanitarny

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu Pyskowice.com.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.